Idéer för Gables & Takkupor för Front of Homes

Idéer för Gables & Takkupor för Front of Homes

Framsidan av ett hus kan ändras dramatiskt genom att installera olika typer av vindskupor och gavlar. Ett vindskupor är en vertikal förlängning installerad på sluttningen av ett hus. En gavel är den översta punkten av taket där båda sidorna av taket möts. Gables kan också vara den högsta punkten ovanför de främre fönstren på takkupor. De takkupor och gavlar kan göra ett hus ser helt annorlunda, kraftigt öka hemmets curbvädjan.

Platt

Platta takkupor har inte spetsiga gavlar belägna på toppen av fönstret. Vanligen kallas en "skjul Dormer," denna typ av vindskupor är konstruerad i taklutningen och kan förlänga den fria höjden i ett andra våningar rum. Installera fönster i vindskupan låter naturligt ljus att tränga rummet. Ibland kan den platta Dormer placeras i taket med utsikt över vardagsrummet, vilket gör naturligt ljus för att gå in i vardagsrummet och öppna upp taket.

Välvda

En välvd dormer fortfarande är installerad i taklutningen, men taklinjen ovanför takkupans är välvd i en halvcirkel i stället för plant eller spetsig. Dessa typer av vindskupor kan vara svåra att installera såvida träet redan formas till en utformad båge. Många välvda takkupor har en tegel eller sten ansikte eftersom det är lättare att bilda sten i en halvcirkel än det är att böja trä för att passa halvcirkel bågen.

Spetsig

Den spetsiga takkupan designen är den vanligaste takkupans och gavel. Många enkel våningar bostäder har gavlar belägna på änden av den huvudsakliga taket, men har pekat vindskupor installerade längs den främre ytan av taket. Varje Dormer har en gavel ände, och i allmänhet mer än en dormer installeras i takytan. Den spetsiga vindskupor och gavel design är lättare att installera genom att skära en öppning i taket. Konstruktionen gör naturligt ljus i rummen nedan, men har inget annat praktiskt syfte annat än kosmetiska.

Ventilation

Ventilations takkupor har inte windows ligger på framsidan av vindskupan. Istället har takkupans en liten ventil för att tillåta luft att strömma in i taket, vilket ger mer ventilation till undersidan av taket. Dessa typer av vindskupor är små och endast sträcka sig en kort sträcka ut ur den främre delen av taket. Gable ändar är placerade ovanför vindskupan.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com