Herbicider som kommer att döda Palmer

Herbicider som kommer att döda Palmer

För många, tanken på palmer trollar bilder av en tropisk strand med ljusa blå vågor kraschar på stranden. Däremot kan palmer växer i olika varma platser inklusive öknar och regnskogar. När det är dags att ta bort en oönskad palmträd, kommer flera herbicider döda lövträd.

Oryzalin

Används för att hämma tillväxten av groende ogräs, är oryzalin en före uppkomsten dinitroanilin sulfonamidherbicid som finns på byggvaruhus och plantskolor. Oryzalin kontrollerar olika vegetation inklusive grödor, orkidéer, vingårdar, lövskog, gräs och prydnadsträd såsom palmer. I delstaten Kalifornien, är oryzalin listas som cancerframkallande och är måttligt giftigt för vattenlevande ryggradslösa djur och fisk.

Trifluralin

En vald före uppkomst ogräsmedel, finns i emulsionskoncentrat och granulära formuleringar trifluralin. Trifluralin är inte akut giftig och är ett säkrare alternativ än andra herbicider för att hantera oönskade palmer. Däremot kan trifluralin orsaka hudirritation, allergisk dermatit i extrema fall, och gastrointestinala besvär och illamående vid förtäring. Applicera trifluralin till både mark och bladen för att öka effekten av kemikalien.

Oxadiazon

Enligt EPA är oxadizon en pre-emergent eller tidig post emergent oxadiazol ogräsmedel som registrerats för användning på golfbanor och andra offentliga platser. Finns för inköp under olika handelsnamn, har oxadiazon varit ett vanligt ogräsmedel för vinstockar, ogräs, träd och buskar, eftersom den först kom ut på marknaden 1978. Oxadiazon kommer att orsaka hud, ögon och slemhinnor irritation.

Överväganden

Innan du använder någon herbicider, alltid läsa och följa alla varningar och anvisningar som är tryckta på flaskan. Dessutom gummihandskar när du arbetar med herbiciden och tvätta händerna med tvål och vatten efter användning.

Det finns flera metoder för att distribuera herbiciden till palmerna inklusive tillämpa den på marken och bladverk. Ett annat alternativ är att använda en yxa för att skapa nedåt nedskärningar runt hela trädstam och päls nedskärningarna med herbiciden.

Applicera herbiciden till palmerna på en lugn, varm dag när det inte finns någon chans för regn. Dessutom tillämpar herbiciden per dess specifika instruktioner på torra löv och jord som inte är lerig.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com