Hur du jämför woodburners

Hur du jämför woodburners

Braskaminer värmer alternativ till att använda gas eller eldningsolja för bostäder. Dagens vedspisar är effektivare än potten spisar i det förflutna och är bättre för miljön också. Bestämma vilken vedspis som är bäst för dig beror på dina uppvärmningsbehov.

Instruktioner

•  Bestäm vilken utsträckning man kommer att använda braskamin i ditt hem. Planerar att värma ett helt hem kommer att kräva en mycket annorlunda vedspis än en avsedd för uppvärmning av ett enkelrum.

•  Beräkna mängden BTU per timme att kaminen måste generera för det utrymme du vill värma. En bra uppskattning är 25 till 30 BTU per kvadratmeter, enligt Consumer Reports. Detta skulle innebära en 200 kvadratmeter utrymme skulle kräva 5.000 BTU per timme till värme.

•  Jämför spis storlekar för det område som du vill värma. Att ha en spis för stort kommer att producera för mycket värme och kommer att kräva långsamma pyrande bränder. Välja en vedspis som är för liten kommer att kräva mer bränning och övervakning. Säljare kommer att kunna peka dig i riktning mot kaminer rätt storlek för det område som du vill värma.

•  Se över avskärmningen av vedspisar. Alla kaminer är avskärmade på botten och bak för att undvika bränder. Vissa kaminer är avskärmade bättre på sidorna för att undvika att fånga väggar i brand. Detta kan vara viktigt beroende på var du placerar spisen. Mycket avskärmade kaminer "värme kommer från ledning och de avger ett mer konsekvent värme. Du kommer inte att heta sittande bredvid.

•  Bestäm om du vill ha en katalytisk eller icke-katalytisk vedspis. Katalytisk braskaminer har en hålig filter som fångar gas och partiklar som sedan antändas för att minska utsläppen. Katalytiska vedkaminer är kända för sin mycket jämn värmefördelning. Icke katalytiska vedspisar har separata kammare gaserna och partiklarna flyter genom att minska utsläppen. Icke katalytiska kaminer producerar inte den jämn värme av katalytiska spisar, men branden de producerar är mer pittoreska. Katalytiska vedspisar kostar mer och är mer sällsynta på marknaden.

•  Tänk kostnad. Ytterligare kostnader utöver den initiala köpes inkluderar installation, vilket innefattar att skapa ett ventilationssystem i ditt hem, och köpa ved eller pellets som bränsle.

•  Förstå underhåll som varje vedspis kräver. Varje spis kräver lastning, underblåser och övervakning under användning. Ytterligare underhållet ingår städa ur askan, skorsten, vent kontakten och gaskanalerna och föränderliga filter.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com