Billig trä Baseboard Form Styles

Billig trä Baseboard Form Styles

Baseboard gjutning löper längs botten av en mur på det område där väggen möter golvet. Storleken på lister varierar mellan några inches till en fot eller mer beroende på stil och syftet med golvlister. Baseboard lister användes ursprungligen för att stänga små sprickor mellan väggen och brädan samt att ge stil och arkitektoniska detaljer till ett rum eller hus. Lister finns i en mängd olika stilar och profiler, eller hur de ser från sidan, i syfte att bidra till att ge en modern eller klassisk känsla.

MDF

Medium Density Fibreboard, även känd som MDF, är det billigaste material som används för att skapa Baseboard lister. MDF består av träfibrer som limmas ihop under värme och tryck för att skapa en hardboard. MDF är vanligtvis målade i syfte att dölja det faktum att det inte är ett enda stycke trä, utan snarare ett kompositmaterial. MDF används för Baseboard lister eftersom det är relativt billigt och är lätt bearbetad för att skapa de många stilar av golvlister som finns. Dessa inkluderar storlekar som varierar från 2 till 12 inches tall, med enkla, raka, kurviga och detaljerade utskärningar.

Pine

Furu är ett relativt billigt trä som ger baskort med utseendet av trä. Pine kan primas och målas eller lämnas i sitt naturliga tillstånd och lackad eller betsad. Pine som inte är målad ger en blick av värme och en rustik elementet till ett rum. Pine Baseboard gjutning kommer i storlekar mellan 2 och 12 inches och stilar såsom rosetter, även känd som hörnstenar. Pine uppbyggnader på botten eller toppen av Baseboard kan läggas att ge det en unik och textur utseende.

Ek eller andra Woods

Baseboard lister kan också köpas i ek eller ett antal andra träslag såsom körsbär och björk. Dessa är oftast dyrare än furu eller MDF, men kan hittas på särskilda eller till försäljning för ett billigt pris i butiker som säljer golvlister. Kvaliteten på träet varierar, men många av dessa skogar kan färgas eller lackas för att ge en varm och woodsy utseende till ett rum. Stilar av trä lister allt från enkla att utarbeta och kan hittas i historiska stilar såsom viktorianska eller Craftsman att matcha arkitektoniska element som finns i äldre hus.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com