Hur man håller Dirt Dobbers från att göra bon

Smuts dobbers är getingar som har flera namn, inklusive smuts dauber, lera geting och den vanligast använda lera dauber. Dessa getingar kan ses i metallic-blå eller svart och gult. Dirt daubers anses skadedjur av husägare eftersom de bygger rörliknande bon direkt på huset rangerbangård. Även lera getingar är inte aggressiva, kommer husägare vill vidta åtgärder för att förhindra att smuts daubers från att skapa ett bo på deras hem.

Instruktioner

•  Titta efter i början av en smuts dauber boet. Så fort du ser en, spruta det vid sidan av ditt hus med en trädgårdsslang. Upprepa tills getingar ge upp och hitta en ny plats att kalla hem.

•  Håll området runt ditt hem torr. Dirt dobbers söker sig fuktiga områden där lera föreligger, eftersom leran är hur getingar bygger sina bon. Över vattnade gräsmattor och läckande utomhus kranar skapar lera som lockar smuts dobbers. Eliminera leran kommer att eliminera de irriterande getingar.

•  Spraya på utsidan av ditt hem med en pyretrin baserad insektsmedel. Pyretrin kommer från krysantemum och är säker att använda runt husdjur och människor. Det kommer inte bara att döda smuts dobbers, men det kommer också stöta bort dem så att de inte bygger ett bo på sidan av ditt hus.

Tips och varningar


  • Om du inte är allergisk mot getingar, överväga att lämna smuts dobbers ensam. Dessa varelser fånga många spindlar och placera dem i sina bon. Det minskar mängden spindlar du sannolikt att hitta i ditt hem.
  • Försök inte att fånga lera daubers. University of California Statewide integrerat växtskydd Program varnar för att den här typen av förebyggande och eliminering endast bör användas på Yellowjackets.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com