Organisera Idéer för små platser i köket

By Urmila

Organisera Idéer för små platser i köket

Det finns outnyttjade utrymmen och möjligheter i alla kök lagring, oavsett storlek. Oavsett om du ompröva ditt befintliga lagringsutrymme eller lägga till nya lagringslösningar, är organisationen nyckeln till en effektiv kök där matlagning blir ett nöje. Genom att följa några riktlinjer och titta kreativt på din nuvarande setup, kan du lägga till några välbehövliga utrymme för dina köksutrustning, verktyg och små apparater.

Organisation Riktlinjer

Oavsett vilken storlek kök du har, kommer att organisera förvaringsutrymmen gör att du inte bara lagra fler objekt utan att hitta dem snabbt. Håll köks som du använder dagligen på lättåtkomliga lägre hyllor och lådor i ditt skåp. Placera sällan använda och special tillfälle bitar på högre hyllor, eller ens ta bort dem till ett annat rum eller lagringsutrymme. Grupp objekt tillsammans efter ändamål och tilldela varje grupp en särskild hylla eller skåp. Till exempel kan en hylla i ditt skafferi område innehåller bakning leveranser och en annan kan ha såser, vinäger och oljor. Din bakeware kan vara i en låda vid spisen och din kina i ett skåp nära diskmaskinen. För hyllor eller lådor som håller mer än en typ av objekt, använd korgar att hålla liknande objekt tillsammans.

Befintliga Spaces

Befintliga förvaringsutrymmen kan ofta ge nya förvaringsutrymmen. Använda låda arrangörerna gör att du kan hålla fler objekt i dina lådor, som de håller liknande saker tillsammans och separat från allt annat i lådan. Anpassa din låda organisation system genom att använda separata trådgallercontainrar, i olika storlekar beroende på objekt i ditt låda. Skjut hylla arrangörerna ger också mer utrymme genom att du kan nå de poster på baksidan av en hylla. Du kan fördubbla lagringskapaciteten hörn skåp genom att installera en lat Susan och förvaringsutrymmen i skåp som hus dina tallrikar och koppar genom att införliva en extra hylla som skär höjden lagring i två och ger dig en extra yta som att sätta ditt porslin.

Att hitta nya lagrings Spaces

Även små kök har oanvända utrymmen som är lämpliga för förvaring av kök objekt. Häng en plast over-the-dörr arrangör, som vanligtvis används för skor, på insidan av ditt skafferi dörr. Förvara små föda, såsom paket och lådor, i fickorna på arrangören. Utrymmet under väggskåp och ovanför bänkskivan ger möjligheter för många lagringslösningar. En utdragbar bok monter monterade det ger ett handsfree tillfällig plats för din receptbok. En hängande järnväg monteras på undersidan av skåp kan lagra ofta använda redskap och handdukar maträtt. En kryddhylla monteras under skåpen nära spisen sätter dina örter och kryddor nära till hands. Du kan även lägga till en öppen, smal hylla i detta utrymme för eventuella småsaker.

Var Effektiv

Eventuella nya utrymmen och lagringslösningar som du lägger till dina små köksutrymmen måste vara effektiva. Den mindre skräp du har i ditt kök, desto lättare är det att hitta det du behöver, när du behöver det. Håll alla dina viktiga matlagning verktyg i en behållare inom räckhåll för din matlagning område. Häng dina disktrasor på en skena på insidan av dörren till under-sink skåp för att hålla dem nära där du använder dem. Installera en pott lock rack så att du enkelt hitta rätt lock för din kruka; Använd genomskinliga plastbehållare som förvaringslådor så att du kan se innehållet utan att behöva ta bort locket och titta inuti.

Comments

Relaterade artiklar