Skapa en trädgård

Skapa en trädgård

Rik jord växer vackra blommor och läckra råvaror. Trädgårds-vare blomma eller grönsaker-är en trevlig och givande våren och sommaren aktivitet. Om du € ™ ve aldrig välskött innan, kanske du inte vet vad du ska göra. Donâ € ™ t worry; Om du € ™ re redo att växa en grön tumme, ISNA det € ™ t svårt att skapa en trädgård.

Instruktioner


Skapa en trädgård

•  Bestäm vilken typ av trädgård du vill växa. Ta hänsyn vilken typ av jord är redan finns i din trädgård, oavsett om det är i solen eller i skuggan och hur mycket tid du har råd att sköta trädgården. Detta kommer att avgöra storleken på trädgården som du ska växa, samt vilka växter kommer att planteras.

•  Planera trädgården. Titta på andra trädgårdar-i trädgårdstidningar eller böcker, på Internet eller i din stad-och få idéer om vilken typ av växter du vill växa. Kolla med din lokala jordbruks agent eller trädgårdsmästare att lära sig mer om växter som är inhemska på ditt område; dessa kommer att vara lättare att odla. Fråga om växterna är giftiga för barn eller husdjur.

•  Rita en skala karta över trädgården och göra kopior av den. Använd sedan kopiorna att komma med olika trädgårdar, med hjälp av olika växter, innan det slutliga beslutet. När du € ™ ve bosatte sig på vad du vill, se till att lista alternativa växter, om du canâ € ™ t hitta dina viktigaste val. Ta den med dig när du går att köpa växter eller frön.

•  Köp alla förnödenheter som behövs för att få trädgården anlades; kantning, matjord, gräsmatta tyg och redskap, liksom växter eller frön. Kolla in returpolicy som vissa plantskolor eller trädgårdsavdelningar erbjuder en yearâ € ™ s garanti på sina produkter. Skriv ner vad växter köptes på kvitton och hålla dem, ifall du behöver byta en växt på någon punkt.

•  Markera området för trädgården. Gräv eller morän upp jorden, flytta den till skottkärra eller placera den på plast presenning. Djupet du gräva kommer att bestämmas av de växter som kommer att vara i trädgården. Ta bort ogräs och stenar från marken när du går längs. Klipp gräsmattan tyget för att passa i trädgården och lägg ner. Placera kant material ner, säkra den yttre kanten av gräsmattan tyget.

•  Blanda torv i med trädgårdsjord och sprida den över gräsmattan tyget. Om det behövs, sprida matjord över att ta med markytan upp nära toppen av trädgården bård.

•  Använd din trädgård kartan för att plantera blommor, grönsaker eller frön. Byt ut växtmarkörer som kommer med de växter med de som du har skrivit namnen på. Behåll originalväxtmarkörer, eftersom de har viktig information om växter på dem.

•  Vatten de nya anläggningarna ordentligt för att lösa jorden runt växterna, vilket förhindrar rötterna torkar ut. Beroende på vädret, fortsätter att vattna dagligen tills ny tillväxt ses på växterna; Detta tyder på att det växter lösa i trädgården. På denna punkt kan du klippa tillbaka till regelbunden vattning för växternas behov.

Tips och varningar


  • Om du donâ € ™ t som trädgårdens arrangemanget, donâ € ™ t tveka att flytta växterna. De flesta växter klarar återplantering, även om de kanske inte blomma så snart efter att ha flyttat. Var noga med att behandla dem som en ny plantering, vattna dem ordentligt tills de har fastställts.
  • Donâ € ™ t använda kemiska bekämpningsmedel, fungicider eller gödningsmedel på nya trädgårdar. Dessa kemikalier kan bränna eller på annat sätt skada växterna.
  • Håll alla kemikalier och gårdsverktyg oåtkomligt för barn.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com