Hur man väljer Garden Pond Växter

Hur man väljer Garden Pond Växter

Trädgårdsdammar är bara så attraktiva som de växter som växer frodig och frisk i och runt dem. Vatten trädgårdsväxter tillhör olika kategorier, var och en med ett specifikt syfte i ekologi en damm s mikromiljö. Här är några tips på hur man väljer de bästa plantorna för din trädgård damm.

Instruktioner

•  Titta på trädgårdsdamm foton för inspiration. Det första steget i att välja trädgårdsdammväxter är att se hur andra vatten trädgårdsmästare har utformat sina dammar. Vill du att din att ha modern look med bara en antydan av bladverk? Vill du ha en mer naturlig och lantlig stil känsla med massor av höga gröna blommande växter runt dammen? Vill du ha en näckrosdamm? När du har bestämt vilken tema du vill följa, är du redo att forska i olika växtkategorier.

•  Tänk marginella växter. Dessa är vanligtvis höga växter som är endast något nedsänkta i vatten och bäst placerade på marginalhyllan av dammen. Många marginella växter blomma under sommaren som den gula flaggan Iris, Blommande Rush och Pickerel Weed. Marginella växter som inte är alltför högt men har färgglada blommor är gula Skunk Kål, vatten Hawthorn och Marsh Marigold. Andra vanliga marginella växter är Umbrella Sedge, Arrowhead, vatten Canna, Harts Tongue Ormbunkar och den gemensamma Kaveldun.

•  Tänk oxygenator växter. Dessa är helt under vatten växter som frigör syre i dagtid och absorberar lustgas avfall, vilket bidrar till att upprätthålla goda vattenförhållanden för fiskar. De mest populära oxygenator växter är Anacharis, Eurasian Water rölleka, Nålfruktsmossor och Willow Moss.

•  Överväg flytande växter. Dessa växter är inte förankrade utan förblir flytande på ytan med sina rötter dinglar i vattnet (användbart som häckningsplatser för vissa fiskar). Flytande växter växer frodiga, ger skugga för fiskarna och hålla vattnet från att överhettas under middagssolen. De vanligaste flytande växter är Vatten sallad, andmat, Golden Club och vattenhyacint.

•  Tänk lökar som Näckrosor och Lotuses. Näckrosor och Lotuses börjar som lökar som planteras i krukor och nedsänkta i olika djup dammen. Som flytande växter, de liljor "flytande blad ger skugga och skydd för damm fiskar. Näckrosor och Lotuses är mycket attraktiva när de blommar på sommaren. Blommorna finns i olika storlekar och färger.

Tips och varningar


  • Oavsett vilken typ av trädgårdsdamm anläggning du väljer, vara redo att ta hand om dem på samma sätt som du tar hand om vanliga landväxter. De kräver också beskärning, gallring och gödsling. Vissa behöver föras in under vintern.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com