Skillnaden mellan en dusch Drain & Tub Drain

Skillnaden mellan en dusch Drain & Tub Drain

Även om en dusch och badkar avlopp tjäna samma funktion - att göra sig av avloppsvatten i din pipa dräneringssystem - var och en utför uppgiften på olika sätt. En fristående dusch avlopp och ett badkar eller badkar och dusch kombination avlopp kan inte bytas ut. Om du är remodeling ditt badrum och projektet handlar om att ersätta din fristående dusch med badkar, överväga att anlita en rörmokare för att installera badkaret. Han kan se VVS butiker möter VVS-kod.

Typ

En dusch använder en golvbrunn, som direkt eliminerar avloppsvatten från dusch omedelbart när du badar. En tub avlopp kräver att du manuellt stänga och öppna den med en hiss-och-vrid mekanism eller en spak. Du trycker mekanismen nedåt och vrid den medurs för att stänga avloppet när du vill att badkaret att fylla med vatten. När du är klar med bad, lyfter du mekanismen uppåt och vrid den moturs för att öppna avloppet och låt vattnet rinna. En spak fungerar ungefär på samma sätt, förutom att du drar spaken uppåt för att stänga avloppet och skjut ner för att öppna.

Pipe Connection Size

Dusch och badkar avlopp har oftast olika avloppsanslutningsstorlekar att rymma de olika rördimensioner i ditt hem VVS avloppssystemet. En dusch badkar avlopp har en 2-tums avloppsanslutning, medan ett badkar avlopp har ofta en 1 ½-tums avloppsanslutning, enligt VVS Supply. Avloppsanslutning för ditt badkar är i allmänhet densamma som den för din diskbänk, medan duschen avloppsanslutning är något större.

Anslutningar

Eftersom en dusch har en golvbrunn, tömmer avloppsvattnet direkt in i VVS avloppssystemet. Det behöver inte ledas från dusch utlopp till VVS dräneringssystemet, som en badkar avloppet kräver. Be Builder säger att tänka på ditt badkar som golvnivå sjunka. Ett badkar mandat som du installerar dräneringsanslutningar, liknande de som finns på din diskbänk, för avloppsvatten för att hamna i ditt hem VVS avloppssystemet.

Varning

Om du är i färd med att omvandla din duschkabin till en fristående badkar eller badkar och dusch kombination, se installationen är att koden. En dusch avloppet bör röret direkt till en dusch utlopp, och ett badkar avlopp bör röret direkt till ett badkar utlopp. Utan rätt avlopp röranslutningar, kan avloppsvatten rinna från badkaret och ackumuleras under den tills den hittar sin väg till golvbrunnen och så småningom till dräneringssystemet, vilket kan skapa en hälsofara.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com