Det bästa sättet att Sound dämpa väggar med Sheetrock Studs

Det bästa sättet att Sound dämpa väggar med Sheetrock Studs

En standard innervägg är ca 4,5 inches tjock när den mäts från utsidan av gips på ena sidan till utsidan av gips på den andra sidan. Eftersom alla väggreglar är i en rak linje, reser buller i ett rum genom gips och reglar, och du kan höra ljudet i angränsande rum. Sheetrock, ett märke av gipsskiva producerad av USG Corp., är standard för efterbehandling innerväggar, och det erbjuder en slät yta, lämplig för målning. Att dämpa ljudet i en regelvägg, använd förskjutna stud väggkonstruktion innan du hänger på gipsskivor.

Instruktioner

•  Mät våningen där du vill att den nya ljuddämpande vägg, och tillåta 6.5 inches av tjockleken för den färdiga väggen. Detta inkluderar timmer, vilket kommer att ta upp 5,5 inches och två halv-tums gipsskivor på vardera sidan av väggen, vilket kommer att lägga till ytterligare en tum.

•  Skär en 2-av-6 styrelsen att fungera som en bottenväggplatta, och bifoga det till undergolvet, med hjälp av en inramning spikpistol för att fästa den i bjälklaget.

•  Mät och installera en övre väggplatta direkt över bottenväggplattan, spikning 2-av-6 styrelsen att takbjälkar.

•  Klipp och installera dubbla 2-by-6 brädor vid ändarna av väggen. Du har nu en öppen ram som du kommer att bygga den förskjutna-regelvägg.

•  Mät 16 inches från slutet av ramen på ena sidan, och installera en 2-av-4 stud, foder kanten av det med kanten på botten och toppväggplattor närmast dig. Spika tappen till bottenväggen plattan och till den övre väggplattan. De övre och nedre plattorna är två inches bredare än tappen, så det kommer att finnas en 2-tums utrymme på båda plattor på den bortre sidan av den nyinstallerade stud.

•  Installera en annan tapp 16 inches från den första, återigen rikta dubben med kanten av bottenväggplattan närmast dig. Fortsätt att installera dubbar 16 inches isär tills du får slut på utrymme i slutet av väggen.

•  Gå runt regelvägg till andra sidan mittemot där du installerade den sista stud. På denna sida av muren, kommer du installerar en annan rad av dubbar i linje med kanten av plattorna nu närmast dig. På denna sida kommer du installerar en stud mellan varje tapp i den första raden av dubbar. När du € ™ är klar, du € ™ ll har två separata regelväggar, med dubbar som stagger från den ena sidan av väggen till den andra.

•  Montera gipsskivor på båda sidor av väggen. Eftersom du € ™ ve skapade luftrum mellan reglarna på vardera sidan av väggen, kommer ljud som görs på ena sidan blekna i luftfickan, vilket minskar ljudet innan det når andra sidan väggen.

Tips och varningar


  • Förutom att bygga ett sicksackregelvägg för Sheetrock paneler, installera ljudabsorberande material i varje rum, såsom vägg till vägg mattor, för att ytterligare dämpa oönskade ljud.
  • Du kan underminera syftet med att bygga en ljuddämpande vägg genom att installera en vanlig innerdörr mellan rummen.
  • Om du € ™ re konstruera en ljuddämpande parti vägg eller en vägg mellan lägenhet enheter, kontakta din stadens byggnadsmyndighet, eftersom, förutom ljudreduktionstekniker, kan det finnas brand minskning väggkoder.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com