Asfalt Tak Shingle Färger

Många material används för att singel ett tak från trä till metall och även plast. Ändå är en av de mest ekonomiska och lättillgängliga sätt att täcka ett tak med asfalt tak bältros. Även asfalt visas svart när på vägen, den kommer i flera olika färger när den används som ett shingmaterial.

Kall Neutral

Medan färgerna har ofta effekten av uppvärmningen eller kyla ett hus genom att antingen absorbera eller reflektera solljus, coola neutrala gör varken. Denna familj av färger sitter nära neutralt på den blå änden av färgspektrat och har dämpad och ljusa toner med inslag av blått, grönt, grått och silver. Cool neutrala färger är vanliga eftersom de matchar flera färger av ytterväggar inklusive vitt, blått, rött, grönt och grått. Denna grupp av färger är tillgänglig från flera tillverkare och inkluderar proprietära namn som Hangzhous Sierra Gray, GAF Shingle s Tenn Gray, Eco-Wares Cape Cod Blå och Spruce.

Varm Neutral

Som namnet antyder, varma neutrala färger är också alltför lätt att absorbera för mycket ljus och för mörk för att spegla en hel del ljus. Dessa färger finns närmare den röda sidan av färgspektrum och omfattar beige, grädde, dämpade ljus röda och gula. Varma neutrala färger för asfalt bältros appliceras antingen genom tillsats av färgade bitar av material eller genom att applicera en polymerbeläggning på ytan av takplattan. Proprietary färger inkluderar ljusbrun Shakewood och rödaktig Hickory från GAF Bältros samt Terra Cotta och Red Oxide från Eco-Wares.

Mörka färger

Inte alla färger som används för tak är neutrala. Asfalt bältros är ofta mörka, inklusive svart, mörkgrå, skiffer, mörkbrun och mörkgrönt. Till skillnad från neutrala, dessa färger absorbera en stor del av strålningen från solljuset de möter varje dag. Detta absorberade strålningen blir värme som även kan höja omgivningstemperatur på ett hus, vilket orsakar en spik i den allmännyttiga propositionen under särskilt varma månaderna. Svart är en vanlig färg som används i asfalt tak som är proprietära nyanser som Hangzhou Onyx Svart och Bark Brown och GAF Shingle s Charcoal.

Reflekterande Färger

I skarp motsats till mörka färger, reflekterande färger är tillräckligt lätt för att reflektera solstrålarna under hela dagen. Resultatet är en minskning av värme som absorberas av taket och en lätt sänkning av den omgivande temperaturen i huset. Vitt och mycket ljusgrå keramisk beläggning finns att belägga mörkare färgad asfalt tak bältros.


© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com