Hur att tippa Tidig och sista frosten datum

Hur att tippa Tidig och sista frosten datum

Att veta när den sista frosten på våren eller den första frosten hösten sannolikt kommer att ske fabrikat trädgårds enkelt och låter dig veta när du ska plantera eller täcka dessa anbuds grönsaker och blommor .. Med hänvisning till den genomsnittliga frostdatum för ditt område ger dig en bra uppfattning om när man ska förvänta sig en frost, men det finns andra sätt att berätta om en frost sannolikt kommer att ske.

Instruktioner

•  Titta efter fullmånen närmast den genomsnittliga sista frosten datum för ditt område. Oavsett vad den genomsnittliga sista frosten datum är, frost inträffar normalt under eller inom två till tre dagar efter fullmåne. I mitt område det förväntade förra vårfrost är för juni 4: a. Detta är det datum då det bara finns 10% chans för frost efter dagen.

•  Bestäm datum för fullmånen närmast din förväntade sista frosten datum. Även om det finns vissa som hävdar att fullmånen inte har inverkan på frost, många trädgårdsmästare hävdar att en frost är mest sannolikt att ske under fullmåne. Mina 20 års trädgårds erfarenhet bares ut detta påstående. I det här fallet kommer vi leta efter fullmåne närmast 4 juni. I år finns det en fullmåne den 7 juni. Det finns en hög sannolikhet för att det kommer att bli en frost någon gång mellan 7 juni och 9 juni. Titta på dessa datum noggrant för någon indikation på annalkande frost.

•  Lyssna på dina väderrapporter noga för eventuella tecken på att temperaturerna kommer att sjunka in i 30-talet. Weathermen ger ofta frostvarningar som kan vara till stor hjälp för att avgöra om din trädgård kommer att få en frost. Tänk på att lågt liggande områden kan skapa en frost ficka och du kan få en frost när dina grannar inte. Trädgårdar på bergstoppar kan också få en frost före andra. Frost kan uppstå och skada dina växter även om temperaturerna ligga över 32 grader, eftersom ytan av jorden kan bli kallare än omgivningstemperaturen.

•  Observera molntäcke. Klar himmel är mer benägna att ta med en frost än molnigt. Den strålningsvärme från solen som har absorberats av jorden släpps när solen går ner. Moln hjälper att fånga värmen nära jordytan och kan ge skydd för din trädgård. Klart starry skies är sannolikt att producera en frost som den stigande värmen från jorden inte finns.

•  Kontrollera vindar. Höga vindar kan faktiskt orsaka växter att förlora fukt vilket gör dem mer mottagliga för frost, medan en lätt bris kan förhindra frost från att landa. Torr vindstilla kan tyda på en frost.

•  Vatten dina växter på dagen som en frost väntas, för att ge extra skydd. Även om detta kan tyckas motsägelsefullt, kommer fukten i jorden släpper ut i luften höja fuktnivån och höja daggpunkten. Växter tål lägre temperaturer utan att skadas av frost när luften är fuktig.

•  Täck växter med växtskydd eller tidningar innan solen går ner för att hålla i värmen. Förankra täcket med stenar eller pinnar för att hindra dem från att blåsa bort i vinden.

•  Gör på samma sätt i slutet av sommaren och början av hösten när du närmar dig den genomsnittliga förväntade frostdatum. Du kan ofta få flera veckors växande väder efter den första nedgången frost om du skyddar dina växter.

Tips och varningar


  • Börja titta efter tecken på frost flera dagar före fullmåne.

© 2019 kirksrv.com | Contact us: webmaster# kirksrv.com